Principe & aanbod

 

De LINK à Oekene-kek De LINK Vossemolen De LINK Beitem De LINK Zilverberg

Het principe is simpel:

‘De LINK’ staat voor ‘lokaal collectief huis-aan-huis vervoer op afroep’. In zuidelijk Roeselare (Oekene, Vossemolen, Beitem en de Zilverberg) belt men rechtstreeks de lokale vrijwillige LINK-chauffeur (0474 – 714 114) die de dorpelingen met het LINK-minibusje thuis ophaalt om hen op en af naar hun bestemming te vervoeren. Onderweg kan gerust nog iemand opstappen wat het nog gezelliger en efficiënter maakt. Vooral handig voor ‘autolozen’ (sowieso jeugd en senioren) en voor wie oncomfortabel ver van de bushalte woont of wanneer fietsen of stappen niet evident is.

Het is de bedoeling om, naast de LINK-LIJN-verbinding, ‘De LINK’ uit te bouwen als volwaardig lokaal vervoer, ook als boodschappendienst (‘KLUSBUS’ voor de 3de leeftijd), als collectieve dorps-BOB en tezelfdertijd als een vorm van burgerwacht.

Promotiecadeau: klik hier

DE PRAKTIJK (met het oog op uitbreiding): 

Een aanzet tot uitbreiding was de vraag om het afgelegen zorgcentrum ‘De Zilverberg’ te ontsluiten, klik op: http://www.focus-wtv.be/nieuws/vervoersdienst-de-link-breidt-uit

Reservatienummer ‘De LINK’: 0474 714 114. (er kunnen geen SMS-berichten verstuurd worden naar dit nummer)

Welk gebied bestrijkt ‘De LINK’? De LINK ontsluit het gebied op grondgebied Roeselare ten zuiden van de Rijksweg (R32/N36), Ieperseweg en de Ieperseaardeweg ( = de zogenaamde ‘LINK-zone’*). Deze LINK-zone is de startplaats of eindbestemming. De maximum LINK-verplaatsing buiten de LINK-zone is 10,- GPS-kilometers. Wat niet kan is bv iemand vervoeren van Moorslede naar Ledegem. Wel vervoert ‘De LINK’ iemand heen en terug binnen de LINK-zone, tevens vanuit LINK-zone* naar bv Izegem of vanaf Izegem naar de LINK-zone.

*LINK-zone = zuidelijk Roeselare (Oekene, Vossemolen, Beitem en de Zilverberg) = gebied op grondgebied Roeselare ten zuiden van de Rijksweg (R32/N36), Ieperseweg en de Ieperseaardeweg.

Wanneer rijdt ‘De LINK’? De LINK rijdt iedere weekdag van ’s morgens  8:00 u. tot ’s avonds 18:00 u. Op zon- en feestdagen, in het weekend en buiten de rijtijden van De LINK is het aangewezen om De LINK daags voordien te reserveren! Wie dan tijdig reserveert zullen wij graag helpen als er een vrijwillige LINK-chauffeur ter beschikking is. Het is de bedoeling dat heel binnenkort de LINK-service wordt uitgebreid tot collectieve dorps-BOB op zaterdagavond tot in de late uurtjes … ‘Drink & bel De LINK’.

Wie kan beroep doen op ‘De LINK’? Iedereen die zich bevindt in De LINK-zone* wordt heen en terug gependeld naar zijn bestemming. Ook van buitenaf de LINK-zone naar de LINK-zone kan. Rolstoelgebruikers kunnen meereizen mits hun rolstoel opplooibaar is en de behinderde persoon enigszins zelfstandig in de minibus kan stappen uiteraard met hulp van de LINK-chauffeur.

Wat kan niet? vervoer tussen punten gelegen buiten De LINK-zone* is uitgesloten (bv van Moorslede naar Ledegem kan niet).

Wachttijden: De LINK-chauffeur wacht maximum 10 minuten nadat hij iemand heeft afgezet, wat een korte boodschap toelaat. Langere wachttijden kunnen in samenspraak met de LINK-chauffeur.

KLUS-bus: De LINK fungeert ook als boodschappendienst (voornamelijk voor de 3de leeftijd). Goederen/winkelwaar wordt afgehaald en thuis bezorgd. De betaling van de goederen gebeurt rechtstreeks tussen diegene die bestelt en de winkelier zonder tussenkomst van de LINK-chauffeur.  Een marktganger die goederen meebrengt voor derden kan deze thuis laten bedelen door de LINK. Een ‘KLUS-rit’ wordt aangerekend zoals een gewone rit.

‘De LINK’ met De Lijn en de trein’: in principe doet ‘De LINK’ geen concurrentie aan De Lijn, integendeel zijn ze complementair. Dus is ‘De LINK’ hoofdzakelijk bedoeld als schakel tussen woonst en het openbaar vervoer. Evenwel wanneer het traject met het openbaar vervoer te omslachtig of te tijdrovend is kan de reiziger uitzonderlijk rechtstreeks op en af naar zijn bestemming geLINKT worden dit binnen een straal van 10,-km (GPS-kilometers) rond de LINK-zone op de momenten wanneer ‘De LINK’ rijdt.

Ter info: rittenschema Stadsbussen lijn nr. 6 Oekene-Roeselare-Oekene  –  info: http://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn/5/706/0#2 of de algemene routeplanner van De Lijn: klik HIER.

Wat kost een LINK-rit? info klik HIER.

Stadssubsidies/vervoercheques voor reizigers uit bepaalde doelgroepen bestaat het systeem ‘Vervoer op Maat’. Dit is een initiatief van de stad Roeselare om gepast vervoer betaalbaar te maken met gesubsidieerde vervoercheques. Info klik HIER.

Toekomst: het is de bedoeling het LINK-aanbod stapsgewijs uit te bouwen tot De LINK dagelijks meteen na een oproep ter beschikking is zodat reservatie 24 uur voordien helemaal niet meer hoeft. Het is tevens de bedoeling om de rijtijden uit te breiden tot 22:00 u. en als Dorps-BOB tijdens het weekend tot in de late uurtjes …

Vrijwillige LINK-chauffeurs: welkom! INFO

Uitbreiding dienstbetoon – ‘Drink & Bel De LINK’: chauffeurs welkom! INFO.

Wijzigingen: een samenleving evolueert. Vandaar dat onze vzw Collectief ‘De LINK’ zich immer het recht voorbehoudt om het principe (aanbod, prijs, e.d.) te wijzigen, enerzijds om het systeem zelfbedruipend te houden, anderzijds om het dienstbetoon te verbeteren.

*LINK-zone = zuidelijk Roeselare (Oekene, Vossemolen, Beitem en de Zilverberg) = grondgebied Roeselare ten zuiden van de Rijksweg (R32/N36), Ieperseweg en de Ieperseaardeweg.


Reserveren

Burgervoorstel

Word LINKchauffeur

Promotiefilm

Nieuwjaarscadeau

Logo

Contact

Bezoek onze sponsoren:

Afdrukken      Deloitte Vind   kbc    WVTH    Roeselare   ??????????????????????TVH_Sponsorlogo_cmyk  Steenoven   Anti Fire Systems - logo