De LINK Roeselare

‘De LINK’ = lokaal collectief huis-aan-huis vervoer op afroep,

een dienstbetoon van vzw Collectief ‘De LINK’

De LINK koe met bad zonder tekst

Tijdens de corona pandemie werd de LINK-service opgeschort.
Intussen werd de minibus onherstelbaar aangereden door een beschonken chauffeur.
Alle steun is welkom om het LINK-dienstbetoon te kunnen heropstarten meteen met een nieuwe e-minibus.

FILOSOFIE: mobiliteit is van levensbelang! De huidige maatschappij is vooral auto-afhankelijk ingericht. Voor een grote groep mensen schept dit problemen. Senioren nemen uiteindelijk afscheid van hun wagen en jongeren hebben sowieso geen rijbewijs. Immer beroep doen op anderen is moeilijk of gênant. Fietsen of stappen zijn niet altijd evident. Veel facetten van het leven gaan daardoor verloren!
Uit noodzaak overwegen sommige gezinnen zelfs een 2de of een 3de auto dit terwijl Jan Modaal reeds voor één auto minstens anderhalf uur per dag moet werken. Niet enkel door de kosten zwichten velen de auto, maar ook files, parkinggebrek, gruwelijke (weekend)ongevallen, boetes, alcoholcontroles, het milieubesef, e.d. … ontraden de auto.

Kortom, heeft de auto welstand gebracht, er is een spanningsveld opgetreden tussen auto en samenleving.

De elektro-auto zal de files niet oplossen. Bovendien zijn de stroomopwekking en de energieketting ook niet altijd milieuvriendelijk  en vergoelijken gevaarlijke kerncentrales. Het huidig openbaar vervoer biedt amper soelaas want de opstaphalte is vaak te ver of de afstaphalte is zelden de eindbestemming, de frequentie is ondermaats, de bus is er niet wanneer men die vandoen heeft of komt als het niet hoeft. En voor Jan Modaal zal een e-bolide nog te duur zijn tegen de tijd dat benzine- of dieselwagen zullen verboden zijn.

Vandaar het LINK-kernideelokaal collectief huis-aan-huis vervoer op afroep: De LINK, als volwaardige lokale vervoerdienst, als LINK met de Lijn en de trein zijnde voor- en natransport complementair aan het openbaar vervoer, als ‘KLUSbus’ (boodschappendienst), als collectieve BOB, tevens als een vorm van toezicht uit bekommernis en sociaal aanspreekpunt.

De LINK met de Lijn en de trein: In het kader van DUURZAAMHEID is de LINK vooral bedoeld als voor- en natransport complementair aan het openbaar vervoer om zo milieuvriendelijk gemeenschappelijk vervoer duurzaam en efficiënt in te zetten als volwaardig alternatief voor het individueel belastend autovervoer.

De praktijk is simpel: één LINK-minibus bedient een wel bepaalde afgebakende LINK-zone. Men belt rechtstreeks de lokale vrijwillige LINK-chauffeur die deze LINK-zone bedient. Het LINK-minibusje haalt de LINK-reizigers thuis op om hen op en af naar hun bestemming te vervoeren in straal van 10 km. Onderweg kan gerust nog iemand opstappen wat het nog gezelliger en efficiënter maakt. Vooral handig voor ‘autolozen’ (sowieso jeugd en senioren) en voor wie oncomfortabel ver van de bushalte woont of wanneer fietsen of stappen niet evident zijn.

Waarom ‘De LINK’, voordelen en bedenkingen in een NOTENDOP.

RESERVATIE: 0474 – 714 114

(er kunnen geen SMS-berichten verstuurd worden naar dit nummer)

    De LINK - 2018 - foto voor flyer zorgcentrum

Promotiecadeau: klik hier

Het principe & aanbod

Reserveren

Burgervoorstel

Word Linkchauffeur

Promotiefilm

Nieuwjaarscadeau

Logo

Contact

Overleg met Kortrijk – Passio2020


– Bezoek onze sponsoren door hun logo aan te klikken –

Logo Van Harte Driemo

  Vind   

____________________________________________________________________________________________________